Midden in het historische stadscentrum van Zierikzee, aan het prachtige Havenpark, staat het patriciërshuis van wijlen Job Baster; de meest bekende inwoner die Zierikzee ooit heeft voortgebracht (zie beeldje). In de afgelopen eeuw hebben verschillende huisartsen hier hun praktijk gehouden. Het huisje bevindt zich in de achtertuin, op loopafstand van het stadsplein- en museum, de haven en Dikke Toren. 

 

accommodatie omschrijving

Via de poort kom je aan de zijkant van het huisje waar de toegangsdeur zich bevindt. Via de toegangsdeur kom je in de hal: direct rechts de trap omhoog, 1e deur rechts is de opbergkast waarde elektriciteitsmeter zich bevindt en de buitenverlichting knop, 2e deur rechts bevindt zich de toilet en de deur recht vooruit verschaft toegang tot de huiskamer en keuken.

De huiskamer is voorzien van een bank, zitstoel, bijzettafel, HD-televisie (inclusief HDMI). Deze ruimte is 30 m2. Direct grenzend aan de huiskamer begeeft zich de keuken.

De keuken is voorzien is van een 2-pit kookstel met afzuigkap, koelkast met vriesvakje, keukenblad met dubbele wasbak, combimagnetron, voldoende kastruimte, vaatwasser, espressoapparaat, waterkoker, pannen, bestek, borden glazen en overig eet- en drinkgerei. De keuken heeft een zithoek met prachtige eettafel en stoelen waaraan je kunt eten.

Via de eethoek kun je de tuin betreden door de openslaande deuren

Boven bevindt zich de  badkamer met een inloopdouche voorzien van een regendouche met 2e douchekopvoorziening. Voorts is er een wasbak met spiegelkast en een opbergkastje aanwezig. Uiteraard zijn er handdoeken aanwezig waar je gebruik van kunt maken.

Boven bevinden zich twee ruime slaapkamers met kast, dressoir, luchtkoeler. 

 

zierikzee en omgeving

Monumentenstad Zierikzee is één van de meeste sfeervolle stadjes in Zeeland en heeft een sterke regiofunctie en biedt dan ook vele voorzieningen, zoals zwembad, bibliotheek, winkelvoorzieningen en diverse bezienswaardigheden. Job Baster Huisje bevindt zich op enkele minuten afstand van het stadhuis en -museum, de korenmolens, Varreput en Dikke Toren. Daarnaast heeft het centrum een monumentaal karakter met vele restaurantjes en terrasjes.

Zowel met het openbaar vervoer als met de auto is Zierikzee eenvoudig te bereiken. Op korte afstand is de Oosterschelde met zijn vele strandjes en het prachtige krekengebied van Ouwerkerk gelegen. Daarnaast vindt u, op 20 minuten autorijden, de langgerekte Noordzeestranden met duinen en bossen op de kop van Schouwen. Vanuit Zierikzee kunt u prachtige fietstochten maken. Er zijn fietsroutes verstrekt over het hele eiland. Een groot deel van de fietsroutes hebben schitterend uitzicht over de Oosterschelde.

Job Baster Huisje heeft geen eigen parkeergelegenheid. U kunt uw auto parkeren op de hieronder genoemde gratis parkeerterreinen in het centrum van Zierikzee:

  • Havenpoort (straatnaam: Groene Weegje)
  • Hatfield (straatnaam: Haringvlietstraat)
  • Scheldestraat (straatnaam: Scheldestraat)
  • Hoofdpoort (straatnaam: Laan van Sint Hilaire)