Midden in het historische stadscentrum van Zierikzee, aan het prachtige Havenpark, staat het patriciërshuis van wijlen Job Baster; de meest bekende inwoner die Zierikzee ooit heeft voortgebracht (zie beeldje). In de afgelopen eeuw hebben verschillende huisartsen hier hun praktijk gehouden. De voormalig praktijkruimte is omgevormd tot een ruim appartement van 55 m2. Het appartement bevindt zich op de begane grond naast onze eigen woning, op loopafstand van het stadsplein- en museum, de haven en Dikke Toren. 

 

accommodatie omschrijving

 • De huiskamer is aan de voorzijde van de woning, welke je direct via de privé- ingang bereikt. De huiskamer is voorzien van een bank (uit te klappen tot slaapbank), zitstoel, bijzettafel, buikkastje, HD-televisie (inclusief HDMI), bureau, bureaustoel, ingebouwde kastruimte en prachtig historisch kabinet. Deze ruimte is 16,5 m2 en heeft een prachtig balkenplafond.
 • Vanuit de huiskamer betreed je de hal die je naar het slaapkamergedeelte (15 m2) brengt. De slaapkamer  beschikt over een ruim 2- persoons boxspring bed, ruime kledingkast, zitstoel, ingebouwde kast- en opbergruimten. Tevens beschikt de slaapkamer over een HD televisie.
 • Via de slaapkamer kom je in de keuken welke voorzien is van een 1-pit kookstel met afzuigkap, koelkast met vriesvakje, keukenblad met dubbele wasbak, combimagnetron, voldoende kastruimte. De keuken heeft een zithoek waaraan je kunt eten en is uitgerust met een espressoapparaat, waterkoker, pannen, bestek, borden glazen en overig eet- en drinkgerei.
 • Aan de achterzijde van het gastenverblijf bevindt zich de badkamer met een inloopdouche voorzien van een regendouche met 2e douchekopvoorziening. Voorts is er een wasbak met spiegelkast en een opbergkastje aanwezig. Uiteraard zijn er handdoeken aanwezig waar je gebruik van kunt maken.
 • Naast de badkamer is een apart toilet met wasbak.
 • Aan de voorkant van het appartement bevindt zich een buitenzitje  waar gebruik van gemaakt kan worden met uitzicht op het Havenpark
 • Aan de achterkant van het appartement bij de toilet is een nooduitgang, die leidt naar onze privé tuin.

 

zierikzee en omgeving

Monumentenstad Zierikzee is één van de meeste sfeervolle stadjes in Zeeland en heeft een sterke regiofunctie en biedt dan ook vele voorzieningen, zoals zwembad, bibliotheek, winkelvoorzieningen en diverse bezienswaardigheden. Job Baster Gastenverblijf bevindt zich op enkele minuten afstand van het stadhuis en -museum, de korenmolens, Varreput en Dikke Toren. Daarnaast heeft het centrum een monumentaal karakter met vele restaurantjes en terrasjes.

Zowel met het openbaar vervoer als met de auto is Zierikzee eenvoudig te bereiken. Op korte afstand is de Oosterschelde met zijn vele strandjes en het prachtige krekengebied van Ouwerkerk gelegen. Daarnaast vindt u, op 20 minuten autorijden, de langgerekte Noordzeestranden met duinen en bossen op de kop van Schouwen. Vanuit Zierikzee kunt u prachtige fietstochten maken. Er zijn fietsroutes verstrekt over het hele eiland. Een groot deel van de fietsroutes hebben schitterend uitzicht over de Oosterschelde.

Job Baster Gastenverblijf heeft geen eigen parkeergelegenheid. U kunt uw auto parkeren op de hieronder genoemde gratis parkeerterreinen in het centrum van Zierikzee:

 • Havenpoort (straatnaam: Groene Weegje)
 • Hatfield (straatnaam: Haringvlietstraat)
 • Scheldestraat (straatnaam: Scheldestraat)
 • Hoofdpoort (straatnaam: Laan van Sint Hilaire)